Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Για δεύτερη φορά η εταιρία ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ υποστηρίζει τη μεγάλη καλλιτεχνική διοργάνωση από τη θέση του Χρυσού Χορηγού, αποσκοπώντας στη γενικότερη πολιτιστική ανάπτυξη για την ευρύτερη περιοχή και τη χώρα μας. Η στήριξη του Φεστιβάλ από τους Χορηγούς αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για αναπτυξιακή πολιτική και έχει αποδειχθεί, ανέκαθεν, σε όλους του πολιτισμούς ως ο βασικότερος μοχλός πολιτιστικής ανάπτυξης.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Συλλόγων κ Κέντρων για την Unesco, OΔήμος Βραχναιίκων και η Δήμος Μεσσάτιδας, συνδιοργανώνουν με την καλλιτεχνική επιμέλεια της ZervasArt, μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές παραγωγές, η οποία προκαλεί και πάλι το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας της τέχνης και του πολιτισμού.

Παρά την τρέχουσα οικονομική και εθνική κρίση, παρά τον εκφοβισμό και την απόγνωση που έντεχνα προωθούν οι άρρωστοι της οικονομίας σ ολόκληρο τον πλανήτη, ο πολιτισμός οφείλει κι επιδρά ως αντίδοτο στις ανθρώπινες αγωνίες και προοπτικές. Με ένα σύγχρονο πολιτιστικό management συνεργάζονται αρχές, φορείς, ιδρύματα, οργανισμοί και χορηγοί, προκειμένου να υλοποιήσουν το 2nd INTERNATIONAL ART & SCIENCE FESTIVALτο μεγάλο πολιτιστικό έργο για τη χώρα μας, που προκαλεί το θαυμασμό στις 60 χώρες που συμμετέχουν.

Η αποτελεσματική συνεργασία του Χρυσού Χορηγού ΚΑΛΕΡΓΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ με τη διοργάνωση του 2nd INTERNATIONAL ART & SCIENCE FESTIVALαφορά μια από τις βασικότερες αιτίες για τη θεσμοθέτηση και την ακόμα μεγαλύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ, εφόσον οι εργασίες του ξεκινούν στην ACHAIA CLAUSS τον Απρίλιο και πρόκειται να ολοκληρωθούν το Δεκέμβρη του 2010. Οι8 ανεξάρτητες καλλιτεχνικές παραγωγές του Φεστιβάλ,πρόκειται να φιλοξενήσουν περισσότερους από 400 εικαστικούς καλλιτέχνες κι επιστήμονες από 55 σχεδόν χώρες της υφηλίου και να καταστίσουν για ακόμα μια φορά την Πάτρα και τη χώρα μας ένα διεθνές κέντρο σύγχρονης τέχνης.

Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η ZervasArt.